Posjeti Jasku!

1. Festival jagoda&pjenušaca

1. Festival jagoda&pjenušaca

Protekli jaskanski vikend protekao je znaku jagoda i pjenušaca u čijim su čarima posjetitelji mogli uživati degustirajući ih u različitim kombinacijama, u predivnom okruženju perivoja dvorca Erdody.

Naime, ovaj vikend posjetitelji Festivala jagoda&pjenušaca imali su prilike dva dana uživati u svjetski poznatim i nagrađenim pjenušcima, a koji se proizvode na Plešivici kraj Jastrebarskog. Tako je bilo izloženo preko 20 vrsta pjenušavih vina proizvođača obitelji: Ivančić, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Kunović, Tomac&Bajda, Tomac i Šember. Uz plešivičke pjenušce, posjetitelji su imali prilike degustirati i mirisne jagode proizvođača Udruge Jagodin prsten te tako osjetiti savršenu kombinaciju ova dva dara prirode i rada ljudskih ruku. Festival su dodatno zasladile delicije kojih je glavni sastojak jagoda, a koje je u svojoj kuhinji pripremila gđa. Nada Golojuh.  

U sklopu ove eno-gastronomske manifestacije, a koja se održala u sklopu Europskog tjedna, održana je i vinska radionica na temu pjenušavih vina, ples na svili te skup Oldtimer-a, Oldtimer kluba Samobor. 

Osim navedenog, posjetiteljima je bio predstavljen i novi suvenir - privjesak za ključeve s recikliranim čepom od jaskanskih pjenušaca.

„Nova manifestacija predstavlja pravilno razvijanje, ne samo vinskog turizma već i eno-gastronomskog turizma, uz vrhunski doživljaj različitih osjeta prilikom degustiranja“, poručili su iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.


Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!