Posjeti Jasku!

10. poetsko-glazbeni program

10. poetsko-glazbeni program

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko poziva Vas na jubilarni 10. poetsko-glazbeni program"Svetom Duhu na čast" Petak, 29. svibnja 2020, u 20 sati Prostor ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko

U programu će sudjelovati Gradsko pjevačko društvo ’’Javor’’, profesorice Glazbene škole Jastrebarsko, dramski umjetnik Robert Kurbaša, maestro Josip Cvitanović, glumice i glumci Kazališta Škrabe te gosti iznenađenja.

Poetsko-glazbeni program "Svetom Duhu na čast" održat će se desetu godinu zaredom, uoči blagdana Duhova. Posljednjih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu.

Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresu koji je zadesio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020, pretrpjela je nažalost znatna oštećenja. Predstoji joj saniranje i obnova pa se ove godine ni naš program, ni tradicionalno Duhovsko bdjenje ni svete mise, koje se u njoj slave na Duhovski ponedjeljak, neće moći održati.  

Ni potres ni globalna pandemija neće nas spriječiti u našoj misiji – širenju kulture, slavljenju baštine, glazbe, poezije, scenske umjetnosti i tradicije. Naš program će se ove godine održati ispred Pastoralnog centra jaskanske župne crkve.

Vjerujemo da će Duh Sveti bdjeti nad našim brojnim izvođačima i gledateljima i na ovoj novoj lokaciji. U slučaju kiše program će se održati u Župnoj crkvi svetog Nikole biskupa.

Posjetitelje molimo da sa sobom donesu sjedalice.

Ovogodišnji program održava se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko.


Veselimo se Vašem dolasku!

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 10°C
  • Vj. 5km/h
  • Vl. 71%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!