Posjeti Jasku!

Dani vina 2019

Dani vina 2019

Uz zvukove gitare te degustaciju ukusnih domaćih gastro proizvoda i najboljih jaskanskih vina poznatih diljem Lijepe naše, a i puno puno šire, u vinogradima poznate vinarske obitelji Tomac te u prisutnosti 14 vinara i poznatih glazbenih zvijezda.

Uz zvukove gitare te degustaciju ukusnih domaćih gastro proizvoda i najboljih jaskanskih vina poznatih diljem Lijepe naše, a i puno puno šire, u vinogradima poznate vinarske obitelji Tomac te u prisutnosti 14 vinara i poznatih glazbenih zvijezda, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, najavio je četverodnevnu vinsku manifestaciju „Dani vina“ , koja će se ove godine održati od 10. do 13. listopada u velikom šatoru na jaskanskom Sajmištu.

Naime, ove godine manifestacija se održava u mjesecu listopadu upravo iz razloga kako bi vinari izlagači mogli najzahtjevniji dio svog posla u vinogradima uspješno odraditi te zatim se posvetiti i uživati u manifestaciji po kojoj je grad Jastrebarsko nadaleko poznat. Novim konceptom, ali i dodatnim bogatim sadržajima ovogodišnjih Dana vina posjetiteljima će se predstaviti kvalitetan turistički proizvod koji donosi autentična iskustva.

Pa krenimo redom; kao uvertira, već ovoga vikenda u Jastrebarskom će se kroz tri dana u predivnom perivoju dvorca Erdödy održati razne kulinarske manifestacije - natjecanje u spremanju fiša, kotlovine i paprikaša/gulaša od divljači, a na koje se dosada prijavilo oko 60 ekipa. Natjecanja kreću od 16 sati, a nakon proglašenja najboljih, organizatori i sudionici su omogućili besplatna degustiranja vrhunskih delicija za sve posjetitelje. Zadnjeg dana, u nedjelju je planirano i natjecanje u jedenju ljutih papričica, a u kojem također besplatno mogu sudjelovati svi posjetitelji.

Nadalje, svečano otvaranje manifestacije „Dani vina“ biti će u četvrtak 10. listopada s početkom u 19 sati u šatoru na Sajmištu, gdje će se uzvanicima pridružiti tradicionalna povorka, a koja će oko 18:15 sati krenuti s glavnog jaskanskog trga. Već prvog dana, nakon otvorenja i druženja s jaskanskim vinarima, za vrhunsku zabavu pobrinut će se Gazde. Od petka do nedjelje u terminima od 12 do 18 sati održavat će se razne degustacije vina u kojima će zainteresirani moći besplatno sudjelovati. Posebno raduju vinske radionice - prva vinska radionica na temu vinskih čaša, točnije koja je čaša za određenu vrstu vina, održava se u petak od 18:30 sati, dok se radionica na temu jantarnih vina, koja svakim danom zauzimaju sve više prostora na vinskoj sceni, planira u subotu u isto vrijeme. U petak i subotu, a prije večernjih koncerata Učiteljica, Ljubavnika i Begina, od 19:30 sati osmišljen je bogati kulturno – umjetnički program, a u kojem će nastupiti jaskanska kulturno umjetnička društva, kao i posebni gosti Kumpanija Vela Luka.Nedjelja je planirana za vatrogasce koji slave 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, dok će navečer velikim koncertom šator „zaključati“ Jaskanac Ivan Zak.

Bogata ponuda vina i domaćih gastro proizvoda, uz vrhunsku zabavu, dovoljan su razloga da i Vi navratite u Jasku!

VIDIMO se na najboljoj fešti u gradu!

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 20°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 46%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!