Posjeti Jasku!

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week) obilježava se od 16. do 22. rujna i posvećen je održivom kretanju/mobilnosti, a i ove će se godine obilježiti u Jastrebarskom.

Europski tjedan mobilnosti ove se godine obilježava pod motom „Podijeli se, pokreni se!“, a u Jastrebarskom će se obilježiti u organizaciji Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice.

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja za cilj ima potaknuti javnu svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšati kvalitetu života građana. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

U Jastrebarskom, će tako u ponedjeljak, 17. rujna 2018. po cijelome gradu biti postavljene motivacijske poruke o prednostima pješačenja i bicikliranja za ljudsko zdravlje, a samim time i za očuvanje okoliša. Istoga dana, u popodnevnim satima, na trgu Ljube Babića biti će postavljeni crteži koje su naslikali mališani Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko, s ciljem upozorenja vozačima da smanje brzinu i povećaju pozornost jer se u neposrednoj blizini Trga nalazi dječje igralište.

Na dan 21. rujna zatvorit će se za promet dio ulice Ivane Brlić-Mažuranić i ulica Cvjetnog naselja, od 17 sati do ponoći, čime će se obilježiti „Dan bez automobila“, a na prostoru kojih će se organizirati tjelesne aktivnosti za sve generacije (vježbanje na mini trampolinima, traženje blaga po perivoju Erdody, natjecanje u zgibovima na street workout igralištu, baby utrka, natjecanje u najsporijoj vožnji na električnim biciklima te igranje igre“ Čovječe ne ljuti se“ u velikom prostornom izdanju…), uz konzumaciju ukusnih "smoothija" od voća i povrća.

Ovim putem pozivamo javnost da sudjelovanjem u navedenim aktivnostima podrži obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u Jastrebarskom, a korisnike kao i stanovnike navedenih ulica koje se zatvaraju za promet pozivamo na razumijevanje.


Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!