Posjeti Jasku!

IDEMO NA SELO - Otkrijte seoski turizam Zagrebačke županije

IDEMO NA SELO - Otkrijte seoski turizam Zagrebačke županije

NAGRADA ZA NAJKREATIVINIJU FOTOGRAFIJU TJEDNA SEOSKOG TURIZMA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Zagrebačka županija i Udruga ruralnog turizma Hrvatske nagradit će tri najkreativnije fotografije Tjedna seoskog turizma koji se idućeg tjedna, od 2. do 8. rujna, održava na 11 poljoprivrednih gospodarstva.

Za osvajanje nagrade potrebno je objaviti fotografiju koja sadrži neki od vizualnih identiteta projekta Idemo na selo (okvir za slikanje, letci, majice i sl.) na Facebooku ili Instagramu.  Fotografije se trebaju označiti s @idemonaselo i hashtagom #idemo_selo i moraju biti snimljene i objavljene tijekom manifestacije.

Najkreativniju fotografiju izabrat će stručni ocjenjivački žiri sastavljen od predstavnika Zagrebačke županije koja je najveći pokrovitelj i nositelja projekta Idemo na selo  - Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Imena dobitnica i dobitnika bit će objavljena do 20. 09. 2019. Dodjeljuju se tri nagrade: prva nagrada - vikend na selu za dvije osobe;  druga - paket domaćih proizvoda; i treća - paket buteljiranih vina sudionika manifestacije. 

Izbor za najkreativniju fotografiju dio je manifestacije „Idemo na selo – Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije“ koja se održava od 2. - 8. rujna. U manifestaciji sudjeluje 11 poljoprivrednih gospodarstva Zagrebačke županije koja se bave seoskim turizmom i to iz: Jastrebarskog (Seosko gospodarstvo Ciban, Vinogradarska kuća Braje i Vinarija Jagunić ), Svetog Ivana Zeline (Vina Kos, Vina Kos – Jurišić i Ljubekov gaj), Samobora (Etno kuća pod Okićem i  Mlin iz bajke), Ivanić-Grada (Seoski turizam Kezele), Kloštar-Ivanića (Ladanj kod strica) i Žumberka (Seljačko gospodarstvo Podžumberak).  

U cilju popularizacije seoskog turizma, boravka na selu i domaćih proizvoda, tijekom Tjedna seoskog turizma nudi se popust od 30% na odabrane proizvode i usluge i to: noćenja na selu (Seosko gospodarstvo Ciban, Etno kuća pod Okićem, Ladanj kod strica i Seoski turizam Kezele), degustacije vina (Vina Kos, Vina Kos-Jurišić, Vinogradarska kuća Braje, Vinarija Jagunić  i Mlin iz Bajke), kulinarske radionice Tradicionalna Žumberačka kuhinja (Seljačko domaćinstvo Podžumberak  - uz upotrebu vlastitih, netom ubranih namirnica iz vlastitog eko uzgoja), vlastite proizvode (Mlin iz bajke - brašno, vina i likeri i Ljubekov gaj – vino) i najam prostora za prigodna druženja i sportske aktivnosti (Etno kuća pod Okićem). Ostali proizvodi i usluge nude se po redovnim uvjetima.

Pokrovitelji manifestacije su Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, Turistička zajednica grada Samobora, Turistička zajednica grada Ivanić-Grada, Croatia Records i mediji. 

Želite li uživati u vrhunskim vinima, domaćim proizvodima i kulinarskim radionicama, prenoćiti na selu ili se  jednostavno odmoriti od gradske vreve rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. Raspored događanja možete pronaći na web stranici idemonaselo.hr (https://idemonaselo.hr/wp-content/uploads/2019/08/Raspored-doga%C4%91anja-26082019.pdf), dok su sve ostale informacije dostupne i na Facebook i Instagram profilima Idemo na selo. Rezervacije su obavezne i poželjne. 

Nositelj projekta Idemo na selo - Udruga ruralnog turizma Hrvatske, sudionici i pokrovitelji manifestacije pozivaju zainteresirane građanke i građane iz svih dijelova Hrvatske da ih posjete u što većem broju.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 11°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!