Posjeti Jasku!

Izložba Šumsko carstvo iz zbirke Lovačkog muzeja u Zagrebu

Izložba Šumsko carstvo iz zbirke Lovačkog muzeja u Zagrebu

Lovački savez Zagrebačke županije, Lovni ured Jastrebarsko, Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Gradski muzej i galerija Jastrebarsko organiziraju izložbu Šumsko carstvo iz zbirke Lovačkog muzeja u Zagrebu u prostoru podruma Žitnice u perivoju Erdody, u periodu od 10. do 18. travnja.

Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 10.04. u prostoru Žitnice, s početkom u 19.00 sati.

Na izložbi će se postaviti eksponati Lovačkog muzeja iz Zagreba, uglavnom dermo preparati više vrsta životinja koje obitavaju u Hrvatskoj, od kojih je većina divljač. Eksponati su u prirodnoj veličini i namjera je postaviti ih u ambijent koji što vjernije dočarava stanište u kojem divljač obitava. Prezentirati će se poljsko/nizinsko, šumsko/brdsko te vodno/močvarno stanište sa životinjama koje obitavaju na njima.

Izložba će biti proširena plakatima i panelima edukativnog sadržaja vezanim uz lovstvo, ali i zaštitu prirode i životinja.

Turistička zajednica grada Jastrebarskog izdat će i prigodan letak na kojem će se nalaziti kratak tekst o grofu Stjepanu Erdody koji je osnovao prirodoslovni muzej u Jastrebarskom i obogatio floru i faunu perivoja Erdody te informacije o životinjama koje obitavaju na navedenim staništima kao i zanimljivosti vezane uz njih.

Pozivamo sve zainteresirane građane (odrasle i djecu) da dođu na vođeni razgled ove edukativne izložbe u vremenu:

 

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 8°C
  • Djelomična naoblaka
  • Vj. 0km/h SI
  • Vl. 66%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!