Posjeti Jasku!

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Bliži se kraju 2020.godina, a mnogi jedva čekaju da i prođe. U ovoj godini punoj izazova, gdje smo se morali prilagoditi novonastaloj situaciji bez da smo imali jasne upute i informacije kako je što najbolje napraviti i koji bi bio pravilan način za postupiti. Zahvaljujući našim darivateljima krvi, uspjeli smo odraditi i organizirati 28 akcija darivanja krvi u uvjetima koji su bili stalno podložni promjenama, ali zajedničkom suradnjom sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, uspješno su odrađene sve akcije.

Provođenje akcija darivanja krvi zahtijeva dobru organiziranost i suradnju te se zahvaljujemo Centru za kulturu Jastrebarsko, Glazbenoj školi Jastrebarsko, općinama Klinča Sela i VZO Klinča Sela, općini Pisarovina, općini Krašić i VZO Krašić te Vatrogasnoj zajednici grada Jastrebarskog na osiguravanju mjesta održavanja akcija darivanja krvi.

U ovoj 2020.godini na akcije darivanja krvi se ukupno odazvalo 1935 darivatelja, a prikupljeno je 1653 doze krvi. Naši darivatelji su pokazali razumijevanje za sve otežane uvjete darivanja krvi te su strpljivo i odgovorno čekali na akcijama, a sve sa ciljem kako bi darovali svoju krv, a na taj način nekome i spasili život. Drago nam je što su se i oni prilagodili novoj situaciji te su se akcije odvijale neometano i bez ikakvih poteškoća.

Možemo reći da je krvna slika našeg grada i općina itekako dobra jer na naše darivatelje možemo računati te tako vjerujemo da će se i odazvati na izvanrednu akciju darivanja krvi svi oni koji mogu darivati krv. Smanjene zalihe su stvaran pokazatelj iznimno teške situacije HZTM jer to znači da nema dostatnih zaliha, a to znači i odgađanje mnogih operacija te je otežana skrb za bolesne kojima je ta dragocjena doza neophodna za život.

Ponosni smo na naše darivatelje, na našu obitelj darivatelja jer  krv daju i mladi i stariji i žene, a posebno su nam važni mladi jer odgajamo nove generacije darivatelja i osvještavamo važnost darivanja krvi kao jedan nesebičan, dobrovoljan i plemenit čin pomoći drugima.

Akcija će se održati u utorak, 29.12.2020. godine u Glazbenoj školi Jastrebarsko, od 14,00 do 18,00 sati.

 

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv da se odazovu na ovu izvanrednu akciju darivanja krvi, a uvjeti za darivanje krvi su:

                                                                                  Ravnateljica GDCK Jastrebarsko

                                                                                                  Dunja Vlašić

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 2°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 80%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!