Posjeti Jasku!

Jaskanski gastro vikend oduševio posjetitelje i na najbolji mogući način najavio Dane vina!

Jaskanski gastro vikend oduševio posjetitelje i na najbolji mogući način najavio Dane vina!

Kroz tri dana, 50 ekipa pripremalo je vrhunske delicije od ribe, svinjskog mesa i divljači, a u čijim su okusima i mirisima brojni posjetitelji mogli besplatno uživati.


Naime, jaskanski gastro vikend u perivoju dvorca Erdody započeo je u petak manifestacijom Dani vina & riba fina, a gdje se 7 ekipa borilo za titulu najboljih u kuhanju fiš paprikaša. Sve ekipe paprikaš su kuhale u klasičnim ribičkim kotlovima od 20 litara, a uz kuhanje ujedno su imale priliku predstaviti javnosti svoju ekipu ili svoje društvo. Kuhanje je trajalo dva do tri sata, a komisija niti jednog dana nije imala lagani posao, jer su o najboljima odlučile nijanse. Najbolji fish proglasila je stručna komisija profesionalnih kuhara u sastavu: Ivan Erak, Tomislav Varga i Danijel Dimnjaković. Titulu najboljih, ove je godine ostvarila ekipa Riba “FINA”, 2. mjesto ekipa Jalšovci, a treće mjesto ekipa ŠRD Smuđ. Naj ekipom proglašena je ekipa Caffe bar i bistro Hollyfood.

Subota je pak bila rezervirana za manifestaciju Dani vina & kotlovina, a na kojoj je sudjelovalo čak 30 ekipa. Stručnom žiriju, u subotu se pridružili poznati jaskanski majstori kotlovine: Ivan Stanko, Robert Boričević i Zlatko Volmut te predstavnik Limarije Sebastijan, gospodin Slavko Mišćin. U freestyle kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa Pajdaši, 2. mjesto ekipa Kotlovina girls, a treće mjesto Lovci. U vatrogasnoj kategoriji, ove su godine najbolji bili vatrogasci DVD-a Vukšin Šipak, srebro je pripalo DVD-u Donje Izmije, a bronca članovima DVD-a Hrastje – Malunje. Naj ekipom proglašeni su glumci serije „Drugo ime ljubavi“ koji su se u znak zahvalnosti dobre suradnje između Grada Jastrebarskog i NoveTv odazvali pozivu, pa im se ovom prilikom ujedno zahvaljujemo na sudjelovanju.  

Šećer za kraju bila je manifestacija Dani vina & divljač fina, a koja je održana u nedjelju. Natjecanje lovaca u kuhanju lovačkog paprikaša okupila je vrijedne lovce iz čak 8 lovačkih udruga: HLD „JASTREB“ JASTREBARSKO, LD „KUNA“ CVETKOVIĆ, LD „SV. HUBERT“ DESINEC, LD „SRNJAK“ VOLAVJE, LD „SOKOL“ PETROVINA, LD GOLUB Sv. JANA,  LD VEPAR PISAROVINA te LD SRNJAK BRATINA. Vrijedni lovci za ovu su manifestaciju i ove godine meso osigurali sami, a sve ekipe uz glavno jelo pripremile su i brojne druge delicije suhomesnatih domaćih proizvoda, kao i raznih kolača i gibanica. Treći dan komisiji se pridružio još jedan profesionalni kuhar, gospodin Hrvoje Hrkać, kao i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović. Najbolji paprikaš/gulaš po mišljenu žirija od 5 natjecateljskih ekipa u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa Kroneri, drugo mjesto ekipa Kumovi, a treće Ceste Jastrebarsko d.o.o. U lovačkoj kategoriji pobjedu su odijeli članovi LD-a Srnjak Bratina, drugi su bili članovi LD-a Srnjak Volavje, dok su treći bili lovci iz LD-a Golub Sveta Jana.

Manifestacija je tijekom sva tri dana bila izuzetno vesela i posjećena, a po ocjenjivanju, na veliko zadovoljstvo svih posjetitelja natjecatelji su besplatno podijelili sve porcije spremljenih specijaliteta. U nedjelju je održano i natjecanje u jedenju ljutih papričica, a gdje je od samo tri hrabra prijavljena natjecatelja pobjedu odnio Ivan Šeperić – Grdiša.  

Manifestacije koju su organizirali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica u suradnji sa ribičkim i lovačkim udrugama, te uz podršku i sponzorstvo Limarije Sebastijan i Lidl Hrvatska postale su tradicija Jastrebarskog. Ovom prilikom, u ime organizatora, još se jednom zahvaljujemo svima natjecateljima na njihovom sudjelovanju i doprinosu ovim gastro događajima, koje su vjerujemo oduševile sve posjetitelje.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 7°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 93%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!