Posjeti Jasku!

MCMAFIA, SNIMANA U HRVATSKOJ, DOBILA NAGRADU EMMY KAO NAJBOLJA DRAMSKA SERIJA IZVAN SAD-A

MCMAFIA, SNIMANA U HRVATSKOJ, DOBILA NAGRADU EMMY KAO NAJBOLJA DRAMSKA SERIJA IZVAN SAD-A

Naš grad je poslužio kao kulisa nagrađene serije McMafia koja se snimala u čak 12 različitih zemalja. Birtanska kriminalistička serija McMafia u produkciji BBC-a, čija je prva sezona snimana na brojnim lokacijama u Hrvatskoj, dobila je ovogodišnju, 47. po redu EMMY nagradu za najbolju dramsku seriju izvan SAD-a....

Birtanska kriminalistička serija McMafia u produkciji BBC-a, čija je prva sezona snimana na brojnim lokacijama u Hrvatskoj, dobila je ovogodišnju, 47. po redu EMMY nagradu za najbolju dramsku seriju izvan SAD-a.

McMafia govori o međunarodnom svijetu organiziranog kriminala, režiju potpisuje James Watkins, a glavnu ulogu nosi James Norton, poznat po serijama Dolina sreće, Grantchester te Rat i mir. 

Radnja se odvija u desetak zemalja svijeta, a prva sezona snimana je na brojnim lokacijama u Hrvatskoj u dva navrata – u jesen 2016. te u proljeće i ljeto 2017. godine. Snimalo se u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Primoštenu, Opatiji, Jasenicama, Rovinju, Jastrebarskom, Lovranu, Obrovcu te na otoku Pagu, a Hrvatska je poslužila kao kulisa za čak 12 različitih zemalja. 

‘Izuzetno smo ponosni da je u Hrvatskoj bilo 14 tjedana snimanja što čini više od 60 posto ukupnih snimajućih tjedana i dana te je hrvatska produkcija u tom periodu zaposlila preko 200 filmskih djelatnika i glumaca te 1 000 statista. Kreativnost i profesionalnost hrvatskog dijela ekipe uvelike je pridonijela kvaliteti serije, a nekoliko njih bili su i šefovi sektora. Ljepote Hrvatske i raznolikost lokacija pridonijele su da u navedenom periodu snimimo 12 različitnih svjetskih lokacija” rekao je tim povodom Igor A. Nola koproducent serije iz MP-filmske produkcije kojaje bila servisna produkcija.

Snimanje serije McMafia realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a koji ističu kako je ovo izniman uspjeh za hrvatsku filmsku industriju

Na setu je bilo angažirano više od 200 domaćih filmskih djelatnika, uz koje je bilo angažirano 1 000 statista. “Cijeli projekt potvrdio je velike produkcijske potencijale Hrvatske, kako u smislu ekipa, tako i u smislu lokacija” zaključuju iz Hrvatskog audiovizalog centra.

Za potrebe promocije Hrvatske i kao potpora stranim filmskim produkcijama, HAVC je izradio web stranicu Snimanje u Hrvatskoj / Filming in Croatia , kao i brošuru Little Black Book s kontaktima raznih hrvatskih partnera vezano uz podršku filmskoj produkciji.


Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 24°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 83%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!