Posjeti Jasku!

Najbolje vinske degustacije sjajna su ideja za zabavan produžen vikend izlet!

Najbolje vinske degustacije sjajna su ideja za zabavan produžen vikend izlet!

Što raditi za produženi vikend? Za one koji i dalje razmišljaju o idealnom planu za dane vikenda napravili smo veliki plan. Izleti kakve će obožavati ljubitelji kvalitetnih, vrhunskih domaćih vina po plešivičkoj vinskoj cesti.

Uputite se prema Plešivici jer Vas očekuju mnoga iznenađenja.

Na Plešivici tako možete pronaći preko stotinjak autohtonih vrsta grožđa . ’Pitoreskni vinogradi’ se žele približiti posjetiteljima i gostima koji vrlo rade obilaze i kušaju vina direktno od proizvođača, stoga sve češće, u sklopu svojih obiteljskih vinograda, nude i smještajne jedinice za zainteresirane posjetitelje. 

Saznajte iz prve ruke kako nastaje vaša omiljena sorta vina, prošećite vinogradima te obiđite prekrasno mjesto na kojem najbolji vinogradi i nastaju. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih vinarija koje, osim vrhunskih vina, nude dodatni sadržaj i smještaj koji će vaš izlet pretvoriti u vrhunsko iskustvo koje barem jednom morate doživjeti.

 

Vinarija Kolarić

Ljubav je na selu, ljubav je u vinu…

Želite li opuštajući vikend za odmor, ovo je pravi izbor.
Umirujući okoliš u kojem se nalazi i amfora prava je oaza nadomak grada. Vinarija ima podrum i salu za kušanu vina i objedovanje kao i 16 soba koje su kategorizirane s  4 zvjezdice.


Hrastje Plešivičko 24, Jastrebarsko

Više na: http://kolaric-vina.hr/

 

Vinarija Šoškić

Jeste li čuli za novi trend degustacije vinjaka?

Danas su vina vinarije Šoškić predstavnici onog što se može nazvati spojem tradicije i modernih tehnologija u vinarstvu, a upravo se vinarija izdvojila po proizvodnji prvog hrvatskog vinjaka Dvor, destilata starih autohtonih plešivičkih vrsta.  

Gornja Reka 100A, Jastrebarsko

Više na: https://www.soskic.hr/

 

Vinarija Korak

Na Plešivici vas uskoro očekuje luksuzni restoran.

Vinarija Koraka ekskluzivna je buotique vinarija orijentirana na proizvodnju visoko kvalitetnih buteljiranih vina za vinske sladokusce.
U sklopu vinarije nalazi se i lijepo uređena kušana s restoranom koji prima grupe do 50 osoba. A uskoro se očekuje i otvaranje restorana u koncept fine dining.

Plešivica 34, Jastrebarsko

Više na: https://korakwinery.com/

 

Vinarija Šember

Šetnja stazom Bubbles run i degustacija, nije loša ideja.

Tri su generacije Šemberovih i sada svakodnevno aktivne na obiteljskom gospodarstvu u Donjim Pavlovčanima. Poljoprivredno gospodarstvo Šember svakodnevno je otvoreno za posjete. Vrata kušaonice sa 30 sjedećih mjesta unutra i 40 sjedećih mjesta na natkrivenoj terasi širom su otvorena za ljubitelje vina. Staza Bubbles run  kreće iz vinarije Šember, a označena je signalizacijom, tako da nema straha da se izgubite.

Donji Pavlovčani bb, Jastrebarsko

Više na: http://www.sember.hr/

 

Vinarija Kurtalj

Znate li što je „šampek“?

Kuća obitelji Kurtalj jedna je od starih plešivičkih građevina povijesne i arhitektonske vrijednosti kao što su i crkva sv. Jurja, kurija župnog dvora, vila Horvat i kapela sv. Franje Ksaverskog. Kuća predstavlja rijedak primjer stambene klasicističke arhitekture izvan gradskih naselja. A otkriti šampek možete u novo izgrađenom podrumu.

Plešivica 59, Jastrebarsko

Više na: https://www.tzgj.hr/hr/sto_kusati/plesivicki_vinari/16-gospodarstvo_kurtalj.html

 

Vinarija Ivančić

Koji pjenušci sazrijevaju u Jadranskom moru – provjerite.

Posljednja vinarija na plešivičkoj vinskoj cesti na samom vrhu brda, otkriće vam kako pjenušci mogu odmarati u moru. 

Plešivica 62, Jastrebarsko

Više na:  https://www.crogourmet365.hr/ugostitelji/proizvodjaci/vinarija-ivancic-griffin-135


Vinarija Lagradi

Znate od kud naziv Lagradi?

Obiteljska, boutique vinarija koja u svom posjedu ima 6 ha vinograda i godišnju proizvodnju 30 000 butelja kvalitetnih i vrhunskih vina. Lagradi je skraćenica od vLAškovečki vinoGRADi, a etikete prikazuju žumberačke brege.

Vlaškovec 98/A, Jastrebarsko

Više na: https://www.lagradi.com/

 

Nakon što smo vam otvorili apetit posjetite Restoran Karlo. 

Restoran Karlo

Skriveni restoran nadomak Zagreba koji oduševljava sve koji ga otkriju

Ako kao i mi slobodno vrijeme volite provoditi van grada, vodimo vas u malenu gastronomsku oazu koja se sakrila nadomak Zagreba. Okružen plešivičkim vinogradima, restoran Karlo smješten na bregovitoj vinskoj cesti oduševljava ponudom hrane, ali i vina.

Vlaškovec ul. 40, Jastrebarsko

Recenzija: https://bit.ly/30tNAXW 

 

Sir i vino, najbolja kombinacija sljubljivanja okusa  posjetite OPG Sirana Šestak.

OPG  Sirana Šestak

Među pitomim brežuljcima Plešivice, poznatog vinorodnog kraja udaljenog samo 30 km od Zagreba smjestilo se gospodarstvo. U maloj obiteljskoj sirani, gdje radni dan započinje prvim zrakama sunca, proizvodi se svježi kravlji sir i vrhnje, polutvrde i tvrde sire te škripavac, a po narudžbi za istarske kupce proizvodi se i polutvrdi sir s fartufima. Sve su traženiji i naši sirevi s vlascem i paprom.

Plešivica 5, Jastrebarsko

Recenzija: https://bit.ly/2XNGKL9  

 

Raznolika je ta plešivička vinska cesta, nadamo se da smo vas pridobili raznolikim sadržajem i ponude, za dodatne informacije posjetite službenu stranicu turističke zajednice grada Jastrebarskog.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 19°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 93%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!