Posjeti Jasku!

Nikad bogatiji program festivala „Život i smijeh“

Nikad bogatiji program festivala „Život i smijeh“

Četvrtu godinu zaredom grad Jastrebarsko će postati centar kazališne umjetnosti. Tijekom prva dva vikenda u svibnju očekuje vas bogat program u kojem će uživati sve generacije.

Program započinje u petak, 5.05. kada će mladi glumci i glumice Gradskog kazališta Jastrebarsko u 20.00h premijerno izvesti predstavu "Kako se riješiti gore polovice?". Predstava će biti odigrana u jaskanskom kinu i ujedno će biti uvertira u svečano otvorenje festivala koje će biti u subotu, 06.05. od 20.00h u kinu gdje će biti izložene najbolje fotografije s ovogodišnjeg fotonatječaja i održan program otvorenja u kojem će nastupiti i glazbena skupina “The Frajle. Ulaz je besplatan.

Najmlađima, ali i svima nama koji smo nekoć voljeli veseli češki dvojac iz crtića „A je to“, osmijeh će na lice izmamiti istoimena predstava nastala u koprodukciji zagrebačkog kazališta Trešnja i NU:Write Theatre Festival Zagreb. Predstava je na rasporedu u nedjelju, 07.05. u 11.00h u jaskanskom kinu. U četvrtak, 11.05. na rasporedu je još jedna izvedba predstave " Kako se riješiti gore polovice ", u kinu od 20.00h.

U petak, 12.05. u Caffe baru Haustor, od 20.00h, bit će održana prva večer stand up-a, na kojoj će, uz dvoje profesionalnih stand up komičara, svoje fore moći ispričati i sami posjetitelji! U subotu, 13.05. u 11.00hu kinu, bit će izvedena premijera lutkarske predstave "Najveća tajna" Daniele Bobinski. Uz ovu predstavu nastao je CD koji sadrži songove iz predstave te prekrasna dječja slikovnica, čija će topla priča sigurno pronaći svoj put do malenih ljubitelja književnosti. U subotu navečer, od 20.00h u kinu, na rasporedu je nastup pet najboljih stand up komičara zagrebačkog Studija smijeha.

Program ovogodišnjeg festivala završava u nedjelju, 14.05., kada će od 20.00h u kinu nastupiti Teatar Exit sa svojom legendarnom predstavom "Njuške".

Ulaznice za sve predstave po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u caffe baru Kino već od petka, 28. 04. Ulaz na svečano otvorenje festivala, nastup Frajli ali i stand up u Haustoru biti će besplatan za sve!

Festival „ŽIS“ proteklih je godina naišao na izvanredan prijem Jaskanaca i njihovih gostiju. Dosadašnjom organizacijom ovog Festivala, GKJ je osiguralo stipendije za nekoliko srednjoškolaca, što će nastaviti činiti i nadalje te je omogućilo jaskanskoj mladeži besplatno pohađanje glumačke radionice pod vodstvom profesionalnih redatelja.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 13°C
  • Djelomična naoblaka
  • Vj. 0km/h SZ
  • Vl. 94%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!