Posjeti Jasku!

OBJAVLJEN PRAVILNIK O GODIŠNJEM PAUŠALNOM IZNOSU TURISTIČKE ČLANARINE

OBJAVLJEN PRAVILNIK O GODIŠNJEM PAUŠALNOM IZNOSU TURISTIČKE ČLANARINE

Od 01. siječnja 2020. na snagu su stupili novi Zakon o pružanju usluga u turizmu te Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, kao i Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu turističke članarine....

Od 01. siječnja 2020. na snagu su stupili novi Zakon o pružanju usluga u turizmu te Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, kao i Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu turističke članarine.

Ovim Pravilnikom propisuje se iznos članarine za svaki krevet u sobi, apartmanu i kući za odmor, za svaku smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu te za objekte za robinzonski smještaj koji plaćaju fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, oblik i sadržaj Obrasca TZ koji podnose pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, oblik i sadržaj Obrasca TZ koji podnose osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, te način dostave podataka o osnovici za obračun članarine.

Zakonom o pružanju usluga u turizmu uređuju se usluge u turizmu, način i uvjeti za pružanje tih usluga, ugovor o putovanju u paket-aranžmanu i ugovor o povezanom putnom aranžmanu te prava i obveze trgovca i putnika u vezi s tim ugovorima, dok se Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti uređuje način i uvjeti pod kojima pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost.

Kako se radi o značajnim zakonima za turizam, donosimo vam pročišćeni tekst triju zakona u prilogu. 

NARODNE NOVINE / Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici

ZAKON O PRUŽANJU USLUGA U TURIZMU ( Narodne novine, br. 130/17, 25/19 i 98/19 )

ZAKON O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI ( (Narodne novine, br. 85/15, 121/16, 99/18, 25/19 i 98/19 ) 

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 21°C
  • Vj. 3km/h
  • Vl. 40%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!