Posjeti Jasku!

Održan projekt

Održan projekt

Na jučerašnji dan, povodom projekta “Upoznaj svoju Zemlju”, obilježili smo i obljetnicu izdavanja povelje slobodnom kraljevskom trgovištu od kralja Bele IV., 12.siječnja 1257.

U sklopu trećeg izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske je povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, dana 12. siječnja 2019. godine s početkom u 12:00 sati organizirala besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Konkretno, radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče je počeo u isto vrijeme.

Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima.

Zainteresirani su se okupili jučer u 12 sati na glavom gradskom trgu, a pritom su obišli slijedeće kulturne i turističke atrakcije u gradu: Gradski muzej, Starčevićevu kuću, kip obitelji na Strossu, bistu Vladka Mačeka, crkvu Sv. Nikole, Napoleonovu bolnicu, dvorac Erdödy i most Ljube Kraljević. Sudionicu su imali prilike čuti priče koji naš grad priča kroz svoju bogatu povijest.

 
Osim toga, jedini smo sudjelovali u ovom projektu na županijskoj razini i pritom testirati turu EU projekta ‘kulTura’

Zahvaljujemo lokalnim vodičima i posjetiteljima na sudjelovanju te se vidimo do godine na Upoznaj svoju zemlju.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 13°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 93%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!