Posjeti Jasku!

Održana digitalna radionica za testiranje proizvoda kulTura

Digitalna radionica za testiranje proizvoda kulTura (webinar) namijenjena osobama s tjelesnim invaliditetom, u organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, održana je 17. prosinca 2020. u 12:30 sati, putem Zoom aplikacije.

Na stručnom webinaru predstavljen je projekt kulTura koji je suradnja između Grada Jastrebarskog i Općine Črnomelj u Sloveniji, s posebnim osvrtom na elemente odnosno načine na koje je tura kulTura prilagođena osobama s tjelesnim invaliditetom.

Dostupnost ture kulTura ogleda se u tome što je osobama u invalidskim kolicima osiguran pristup kulturnim objektima, nabavljene su mobilne rampe za svladavanje visinske razlike stepenica (16 kom u Jastrebarskom, 10 kom u Črnomlju) te je olakšan pristup teško pokretljivim osobama.

Osim infrastrukture, osigurano je i stručno osposobljavanje lokalnih vodiča-interpretatora za vođenje osoba s tjelesnim invaliditetom prilikom čega su naučili: što je pristupačni turizam, primjere dobrog i lošeg pristupačnog turizma, kako izgleda ispravan pristup osobi s invaliditetom te kako se postavljaju i izvode tura za osobe s ograničenom pokretljivošću.

Zbog činjenice da projekt kulTura omogućuje turistički doživljaj osobama s tjelesnim invaliditetom, Jaska i Črnomelj postali su pioniri među manjim mjestima uz hrvatsko-slovensku granicu.

Turistički vodič, gospodin Damir Miljković, virtualno je sudionike radionice proveo po turi u Jaski i Črnomlju i predstavio sve glavne elemente projekta kulTura, a gospodin Siniša Kekić, osnivač “TravAbled-a”, prve turističke agencije specijalizirane za turizam osoba s invaliditetom, govorio je o turi upravo iz pozicije osoba s tjelesnim invaliditetom, predstavio elemente njezine dostupnosti i predstavio više detalja o dostupnom turizmu.

Na webinaru su sudjelovali predstavnici i zainteresirani članovi udruga za osobe s tjelesnim invaliditetom iz Hrvatske i Slovenije.

Snimku digitalne radionice pogledajte na linku.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 1°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 86%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!