Posjeti Jasku!

Održana Pjenušava radionica

Održana Pjenušava radionica

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog i Grada Jastrebarskog jučer je uoči Jaskanskih vinskih svečanosti, održano događanje „Pjenušava radionica“.

Radionica se održala u prigodno uređenom prostoru Žitnice u perivoju dvorca Erdody, a cilj radionice je bio svim zainteresiranima prezentirati dio ponude pjenušaca plešivičkih vinara.

Prisutnima su se na radionici obratili: Ivana Herceg, direktorica ureda turističke zajednice te Zvonimir Novosel, gradonačelnik koji je naglasio važnost suradnje svih dionika u turizmu. Radionicu je moderirao Ivo Kozarčanin, koji je zanimljivom prezentacijom upoznao prisutne o proizvodnji pjenušaca kroz povijest.

Okupljenim Jaskancima, ali i gostima iz Samobora, Karlovca i Zagreba, predstavnicima medija, ugostiteljima i prijateljima vina svoje su pjenušce predstavili poznati plešivički vinari: Tomac, Šember, Korak, Jagunić, Kolarić i Kurtalj. Kušalo se šest vrsta pjenušaca navedenih vinara uz popratne komentare, a radionica je za sve koji su se prijavili bila besplatna.

Nakon službenog dijela radionice, organizatori su 6 sretnih sudionika nagradili bocom pjenušca. Nagrađeni su bili uzvanici sa ’najsretnijim’ brojevima koje su izvlačili sami vinari.

Jaskanci su pokazali veliki interes za radionicu te se za radionicu tražilo mjesto više. Zaključak svih prisutnih je da su upravo ovakva događanja pravi način promocije, a sami vinari istaknuli su da bi se slična događanja trebala organizirati i s ostalim vrstama vina koja se proizvode na  Plešivici.

Najbolji zaključak večeri dao je Tomislav Tomac koji je motiviran interesom za radionicu rekao: „Napokon je došlo vrijeme da mi vinari, zajednički razmišljamo o Plešivici i u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom promoviramo prvenstveno naš kraj, a samim time i svoj rad. Ovo je povijesni trenutak za Plešivicu. “

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 16°C
  • Vedro
  • Vj. 0km/h Zapad
  • Vl. 93%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!