Posjeti Jasku!

Održana promocija DVD-a i brošure o plešivičkom Martinju

Održana promocija DVD-a i brošure o plešivičkom Martinju

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog i Udruge Ruralno srce Plešivice jučer je u Glazbenoj školi Jastrebarsko održana promocija DVD-a i brošure o plešivičkom Martinju, s početkom u 19.00 sati.

Podsjećamo, navedeni DVD sadrži snimku krštenja mošta, a u brošuri se nalazi opis povijesti Martinja na Plešivici te opširan opis i tekst krštenja mošta kojeg već godinama izvode ’plešivički biškupi’ Milan Ivančić i Petar Kunović.

Uzvanicima su se obratili direktorica Turističke zajednice, Ivana Herceg i gospodin Nino Škrabe koji je i napisao predgovor za brošuru te je u govoru naglasio važnost ovog projekta koji će ostati u nasljeđu budućim generacijama.

Tokom promocije, mnogobrojni uzvanici imali su priliku vidjeti projekciju snimke starog narodnog običaja - krštenja mošta.

U zabavnom programu su nastupili Kanta band sa pjesmom ’Plešivica curica’ i KUD Okićka Trešnja čiji članovi su otpjevali pjesmu Milana Ivančića ’Dedek si je gruntal’ i pjesmu ’Nazdravičarska’.

Promociji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog- Stipe Bučar, ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko-Dragutin Fabijanić i tajnik Ogranka Matice Hrvatske u Jastrebarskom-Stjepan Volarić.

Nakon promocije, u opuštenoj atmosferi, održano je potpisivanje brošure te kratak domjenak.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 5°C
  • Djelomična naoblaka
  • Vj. 14km/h ISI
  • Vl. 60%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!