Posjeti Jasku!

Održana Vinska radionica o rajnskom rizlingu

Održana Vinska radionica o rajnskom rizlingu

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog i Grada Jastrebarskog jučer je uoči Dana vina, održano događanje „Vinska radionica o rajnskom rizlingu“.

Radionica se održala u prigodno uređenom prostoru Žitnice u perivoju dvorca Erdody, a cilj radionice je bio svim zainteresiranima prezentirati ponudu Rajnskog rizlinga plešivičkih vinara.

Radionicu je moderirao Ivo Kozarčanin, koji je sve prisutne upoznao sa zanimljivom poviješću ove sorte vina u svijetu (Njemačkoj, odnosno Burgundiji), a i kod nas.

Okupljenim Jaskancima, predstavnicima medija, ugostiteljima i prijateljima vina svoja su vina predstavili poznati plešivički vinari: Tomac, Šember, Korak, Jagunić, Kolarić, Kurtalj i Robert Braje. Kušalo se sedam vrsta Rajnskog rizlinga navedenih vinara uz popratne komentare, a radionica je za sve koji su se prijavili bila besplatna.

Nakon službenog dijela radionice, organizatori su 7 sudionika radionice sa ’najsretnijim  brojevima’ nagradili bocom Rajnskog rizlinga.

Zaključak svih prisutnih je da su upravo ovakva događanja pravi način promocije, a sami vinari istaknuli su da bi se slična događanja trebala organizirati i s ostalim vrstama vina koja se proizvode na  Plešivici.

Nazad

Panoramska šetnja

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!