Posjeti Jasku!

Postavljena turistička signalizacija

Postavljena turistička signalizacija

Turististička zajednica grada Jastrebarskog postavila je turističku signalizaciju kod "starog bazena"u Svetoj Jani. 

Sveta je Jana najprostraniji i najpitomiji dio Prigorja i oduvijek cilj izletnika. Najveće je naselje na zelenom grebenu obronaka Japetića Gorica Svetojanska. Do Svete Jane se može stići i preko sela Petrovine, poznatog po župnoj crkvi sv. Petra, a u blizini su i Rastoci, malo selo čuveno po tome što u njemu još živi tradicijski zanat – lončarenje.

U području Svete Jane nalazi se krelo kupke i toplice koji Jaskanci rado nazivaju "Stari bazen". U bazen ulazi izvor prirodne vode te je omiljeno kupalište u ljetnim mjesecima Jaskanaca. Važno je napomenuti kako je kupka i mlin koji se nalazi u neposrednoj blizini uvršeni u zaštitu "Spomenik kulture". 

Turistička signalizacija kod starog bazena sastoji se od dvije ploče. Prva ploča je tabala sa simbolima kućnog reda i pravila ponašanja u bazenu i pokraj bezana. Druga polča je informativna tabala koja se sastoji od povijesnog dijela, informacijama o prirodnom izvoru vode  s njezinim tehničkim podacima kao što su prosječna količina protoka vode, prosječna godišnja temperatura vode te dubina bazena. Osim toga, spomenuti je i mlin koji se nalazi u neposrednoj blizi omiljenog prirodnog kupilašta. 

Rujan nas časti "babiljim ljetom" s toga još imate priliku organizirati izlet po Svetoj Jani i otići na kupanje u čistoj izvorskoj vodi. 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!