Posjeti Jasku!

Prva radionica In cultura veritas

Prva radionica In cultura veritas

U sklopu radnog paketa projekta T1 - Razvoj nove turističke destinacije održana je prva radionica s hrvatskim dionicima na projektu In cultura veritas.

U četvrtak, 28. ožujka, 2019. u Gradskom muzeju Jastrebarsko održana je prva konzultativna radionica s dionicima na hrvatskoj strani projektnog područja obuhvaćenog projektom In cultura veritas. Radionicu su organizirali projektni partneri Zagrebačka županija i Udruga hrvatskih putničkih agencija. 

Pozivu se odazvalo oko 30 ključnih dionika s područja gradova Jastrebarsko i Samobor. Diskusiju za pozvane vinare, lokalne donositelje odluka, turističke vodiče, predstavnike turističkih zajednica, strukovnih udruženja i ostale dionike vodila je dr. sc. Romana Lekić, stručnjakinja za destinacijski menadžment. Dionici su iskazali mogućnosti i prilike za unaprjeđenje turističke ponude u okviru nove prekogranične turističke destinacije koja će se uspostaviti kao jedan od glavnih ishoda ovog projekta. S obzirom na vino i kulturu kao okosnicu projekta, iznesene su ideje o turističkom povezivanju Plešivičke i Samoborske vinske ceste, uz snažniju zastupljenost vrijednih i važnih resursa lokalne kulturne baštine. Raspravom je zaključeno da je u konačnici važno postići održivost turističkog razvoja destinacije, zadržati i očuvati značajke lokalnog identiteta te istovremeno unaprijediti postojeće i razviti nove turističke proizvode i usluge kojima će se privući različite skupine posjetitelja i turista.

Zaključke ove radionice će projektni partneri, u suradnji s dr.sc. Lekić, koristiti za izradu Plana uspostave nove turističke destinacije koji će odrediti smjer turističkog razvoja i promociju nove prekogranične turističke destinacije.

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!