Posjeti Jasku!

TZG Jastrebarsko partner u EU projektu

TZG Jastrebarsko partner u EU projektu

Turistička zajednica grada Jastrebarskog partner je u ERASMUS+ projektu E.A.S.T – Environment, Activities, Studies and Exchanges!

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz EU, a uključuje partnere iz zemalja EU: Italije, Rumunjske, Španjolske i Malte. Turistička zajednica grada Jastrebarskog ovim projektom predstavlja  Hrvatsku.

Cilj ovog projekta je jačanje profesionalnog razvoja aktivnih mladih ljudi u području zaštite okoliša i održivog razvoja kako bi se mogli suočiti sa izazovom nezaposlenosti te poticanje samozapošljavanja.

Aktivnosti projekta ostvaruju se zajedničkim sastancima partnera i razmjenom dobre prakse u zemljama partnera u vremenskom razdoblju od lipnja 2017. do svibnja 2019. Na sastancima će se raditi na formiranju neformalnog novog nastavnog plana (NNP) i programa o zaštiti okoliša, a njegovim korištenjem na razini EU potaknulo bi se poboljšanje postojećih nastavnih planova i programa.

Ciljne skupine za novi nastavni plan i program (NNP) su mladi radnici, mladi koji su aktivni i/ili potencijalno zainteresirani za polje zaštite okoliša i održivog razvoja kao i organizacije koje pružaju edukaciju o okolišu (FE & NFE) mladim generacijama.

Opće ciljne skupine projekta biti će tijela javne vlasti, regionalne / lokalne udruge, organizacije zainteresirane za razvoj dugoročnih projekata u području zaštite okoliša i održivog razvoja kao i organizacije mladih, organizacije koje djeluju na području okoliša, zdravog života i održivog razvoja i šire društvene zajednice.

Prvi transnacionalni sastanak zemalja partnera održan je 9. i 10. studenoga 2017.g. u Alcamou (Italija). Partneri su razgovarali o ciljevima i rezultatima koji će se proizvoditi unutar projekta. Sljedeći sastanak partnera biti će na Malti 26. i 27. veljače 2018.g.

Više informacija o projektu možete pronaći na www.associazioneeuro.org/east

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 8°C
  • Djelomična naoblaka
  • Vj. 0km/h SI
  • Vl. 66%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!