Posjeti Jasku!

Uskrs u Jaski

Uskrs u Jaski

Turistička zajednica grada Jastrebarskog u suradnji s Gradom Jastrebarsko i mladim jaskanskim studentima Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uredili su Jasku povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Kreativni studenti su oslikali pisanice s motivima Jaske, motivima Uskrsa uz svoj umjetnički potpis i artističkim viđenjima navedenih tema, pod mentorstvom profesorice Ivane Strmečki Vučina. Posjetitelji i građani tako će imati priliku uživati u umjetničkim pisanica koje su postavljene po gradu. Pisanice su postavljene na zelenim gradskim površinama na kružnim tokovima, uz nogostup hotela Princess, u perivoju dvorca Erdődy te na glavnom gradskom trgu.

Karla Ban, Luka Domladovac, Lea Ješovnik, Dorian Horvatić i Adela Mesić su oslikali pisanice te svojim djelima oplemenili javne površine našeg grada.

Pet oslikanih pisanica će činiti izložbu na otvorenom ovih mladih umjetnika, a pritom i učiniti naš grad ljepšim povodom Uskrsa. Uz pisanice na prostoru glavnog gradskog trga, perivoja i uz smještajni objekt Princess pokraj pisanica nalazi se i interpretacijska ploča. Pisanice će biti postavljene sve do 14. travnja 2021. godine. 

Osim toga, posebno je uređen naš glavni gradski trg povodom Uskrsa. 

Postava oslikanih pisanica uvertira je za izložbu koju jaskanski umjetnici pripremaju u Gradskom muzeju, a planirano otvorenje izložbe je u jeseni 2021. godine.

 
autorica: Adela Mesić, lokacija: Perivoj dvorca Erdődy

autorica: Karla Ban, lokacija: Kružni tok na obilaznici

autor: Luka Domladovac, lokacija:  Kružni tok Trešnjevka

autorica: Lea Ješovnik, lokacija: uz smještajni objekt Hotel Princess

autor: Dorian Horvatić, lokacija: Strossmayerov trg

 

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 86%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!