Posjeti Jasku!

Uspješno održan Fašnik u Jaski 2018.

Uspješno održan Fašnik u Jaski 2018.

U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, danas je održan još jedan Fašnik u Jaski.

Povorka sa dječjim, osnovnoškolskim i odraslim skupinama krenula je u 14.00 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga gdje se odvijao zabavni fašnički program.

Fašničku povorku su uveličale Svetojanske mažoretkinje te PO DVD Petrovina.

U dječjem programu nastupili su veseli Shrek, Fiona, vila i pčelica koji su razveselili dvanaest skupina Dječjeg vrtića Radost, među kojima su bili graškići, grožde, pačići, note, kontinenti, Afričke kućice, vesela šuma, radosne vodene poruke, močvara, more i vremenske prilike. Djeca su se posebno zasladila krafnama koje je osigurala TZG Jastrebarskog, a kao i svake godine za svaku vrtićku skupinu osigurana je novčana pomoć za pripremu maski u iznosu od 500,00kn.

Program za odrasle započeo je vrhunskom zabavom uz legendarne likove popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli te Šojku i Škanjca koji su zavladali gradom. Gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Domagoj Šlat i Stipe Bučar maskirali su se u bebe i na prevaru su smijenjeni sa vlasti te su ključeve Grada bezuvjetno morali predati kraljici tiranije Šojki koja je Jasku ubrzo pretvorila u Fašničku Republiku.

Uslijedilo je predstavljanje osnovnoškolskih i odraslih fašničkih skupina.

 

Utješne nagrade u iznosu po 2.000,00kn osvojili su OŠ skupina ’Bebeki’ i ’Umirovljenici Europski pioniri’. Najboljom skupinom u konkurenciji odraslih proglašena je ’Nori Max iz Pavučnjaka’ koja je nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000,00 kn.

Ovogodišnji novitet bilo je natjecanje za najbolji fašnički tulum u ugostiteljskim objektima u Jaski. Maskirani stručni žiri obišao je prijavljene objekte te je ocjenjivao je gdje je to najviše maskiranih gostiju, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajali su se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.

Drugu nagradu u iznosu po 1.500,00kn osvojili su poznati jaskanski kafići Haustor i Mazana, a prvu nagradu za najbolji fašnički tulum u iznosu od 3.000,00kn osvojio je kafić  ’Kod Tome’ u Gucima Draganičkim.

Kao i svakoga fašnika, Šojka i Škanjac sudili su onome tko je kriv za sve nevolje koje su se dogodile tokom godine – Fašniku te su ga kako i priliči zapalili!

Za sve maskirane posjetitelje bilo je organizirano besplatno kušanje paprikaša kojeg su pripremili članovi Udruge branitelja Jastrebarsko te su se mogli okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem, a najmlađi su se mogli zasladiti ukusnim krafnama Medenog kutka Jastrebarsko.

Pjesma, ples i ludorije bila su glavna obilježja ovogodišnjeg Fašnika, a dobro raspoloženi posjetitelji su se uz dobru atmosferu i muziku zadržali  na Strossu sve do mraka.

 

Nazad

Panoramska šetnja

Vrijeme u Jaski

  • 8°C
  • Djelomična naoblaka
  • Vj. 0km/h SI
  • Vl. 66%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!