Posjeti Jasku!

Vidimo se na Danima vina u Jaski!

Vidimo se na Danima vina u Jaski!

Četverodnevna vinska manifestacija „Dani vina“ ove će se godine u Jastrebarskom održati od 10. do 13. listopada u velikom šatoru na Sajmištu.


Svečano otvaranje manifestacije „Dani vina“ biti će upriličeno bogatim programom u četvrtak 10. listopada s početkom u 19 sati u velikom šatoru na Sajmištu, gdje će se uzvanicima pridružiti tradicionalna povorka, a koja će pola sata ranije krenuti s glavnog jaskanskog trga. Već prvog dana, posjetitelji će imati priliku upoznati svih renomiranih 14 vinara izlagača, degustirati vrhunska vina i uživati u bogatoj gastro ponudi, uz zvukove tamburaša i večernji koncert Gazda. Od petka do nedjelje u terminima od 12 do 18 sati održavat će se razne degustacije vina u kojima će zainteresirani moći besplatno sudjelovati. Posebno raduju vinske radionice - prva vinska radionica na temu vinskih čaša, točnije koja je čaša za određenu vrstu vina, održava se u petak od 18:30 sati, dok se radionica na temu jantarnih vina, koja svakim danom zauzimaju sve više prostora na vinskoj sceni, planira u subotu u isto vrijeme. U petak i subotu, a prije večernjih koncerata Učiteljica, Ljubavnika i Begina, od 19:30 sati osmišljen je bogati kulturno – umjetnički program, a u kojem će nastupiti jaskanska kulturno umjetnička društva, kao i posebni gosti Kumpanija Vela Luka. Nedjelja je planirana za vatrogasce koji slave 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, dok će navečer velikim koncertom šator „zaključati“ Jaskanac Ivan Zak.

Zeleni jaskanski bregi i njeni suncem okupani vinogradi postaju najljepši ujesen – u vrijeme kad trsovi rode plodom i daju nam priliku da bogatu tradiciju jaskanskog vinogradarstva i podrumarenja utisnemo dublje u povijest. O Jaski, jaskanskim vinima i vinarima priča se stotinama kilometara daleko, a promocijom višestoljetne vinogradarske tradicije želimo doprinijeti nastojanjima da se glas o Jaski proširi u svaki kutak svijeta. Pozivam Vas da u četvrtak 10. listopada 2019. godine u 19 sati na Sajmištu u Jastrebarskom zajednički otvorimo manifestaciju „Dani vina“ i da u ozračju prijateljstva jaskanskim vinarima damo podršku što svojim zalaganjem Jasku čine prepoznatljivom,“ stoji u pozivnici gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela.    

Sve u svemu, bogata ponuda vina i domaćih gastro proizvoda, uz vrhunsku zabavu, dovoljan su razlog da i Vi navratite u Jasku!

Nazad

Panoramska šetnja

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 0°C
  • Vj. 0km/h
  • Vl. 0%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Google+ Twitter Facebook You Tube

Pratite nas i na društvenim mrežama!