Posjeti Jasku!

Žumberak trail, najveća ovogodišnja manifestacija u Jaski

Žumberak trail, najveća ovogodišnja manifestacija u Jaski

Utrka je održana na prekrasnim lokacijama Parka prirode Žumberak – Samoborskog gorja i Jastrebarskog, a samo središte manifestacije, održano je u veličanstvenom ambijentu perivoja dvorca Erdody, jedne od najljepših lokacija u Jaski.

Manifestacija je trajala dva dana, a počela u petak 21. kolovoza podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody. Žumberak trail 2020 je održan u subotu, 22. kolovoza na kojoj je nastupalo 550 natjecatelja iz 6 država iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Luksemburga, Srbije, Francuske i Mađarske. Trčalo se po vinogradima, šumama, makadamima i ostalim putevima po ravnoj ili blago valovitoj stazi.

Start utrka je bio različitim lokacijama, a upravo je to dodatno obogatilo vrijednost utrke, a cilj kod ulaza u park podno dvorca. Posebnost utrke, između ostalog, je svakako „jedinstven“ krajolik.

Trčale su se 4 trail utrke, na Rekreativnoj od 8 km, na Kratkoj od 15 km, Dugoj od 38 km te posljednjoj Ultra utrci od 82 km. Start najduže i najzahtjevnije utrke od 82 km održan je u subotu 22. kolovoza iz naselja Sošice u 00:00 sati.
Duga staza od 38 km startala je iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, dok je Kratka staza od 15 km krenula s Plešivačkih Poljanica u 11:00 sati, a najkraća utrka Rekreativna staza od 8 km krenula je iz Perivoja u 11:30 sati. 

Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno je predstavio izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja, o čemu svjedoči maksimalna popunjenost smještajnih kapaciteta.

 

ŽUMBERAK TRAIL 2020 pobjednici

REKREATIVNA STAZA

Muški:

 1. Josip Domjančić
 2.  Leonardo Razum
 3. Leonardo Pavina

Žene:

 1. Vanja Rupčić
 2. Ana Kolar Ištuk
 3. Katarina Jurić Morić

KRATKA STAZA

Muški:

 1. Matija Razum
 2. Marin Babnik
 3. Luka Bakarić

Žene:

 1. Maja Urban
 2. Gabrijela Šalković
 3. Jelena Gorički

DUGA STAZA

Muški:

 1. Eldin Hodžić
 2. Matej Ivančić
 3. Bojan Grbić

Žene:

 1. Lana Ostojić
 2. Mihaela Kaligari Hek
 3. Vanja Rampini

ULTRA STAZA

Muški:

 1. Marin Mandekić
 2. Pavle Kruljac
 3. Mario Franković

Žene:

 1. Ingrid Nikolesić
 2. Paula Vrdoljak
 3. Eva Ocvirk

 

Ova manifestacija se ne bi se mogla održati da nije bilo potpore : Grad Jastrebarsko, Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Sportska zajednica grada Jastrebarskog, Turistička zajednica grada Samobora, Zagrebačka županija, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

 • 17°C
 • Vj. 1km/h
 • Vl. 86%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!