Posjeti Jasku!

Jastrebarsko

Jastrebarsko je gradić na pola puta između Zagreba i Karlovca, na pola puta između urbanog i ruralnog, na pola puta između mira i gradske vreve, a te puteve spaja u jedan idilični kraj s posebnom dušom i domaćom atmosferom. Jaskanski kraj jedan je od najočuvanijih dijelova prirode i pitoresknih sela i predstavlja istinski biser Zagrebačke županije, Hrvatske pa i šire regije. Okružen osunčanim vinorodnim brežuljcima, na kojima su se smjestila brojna obiteljska gospodarstva, izletišta, šume i mnoge druge ljepote, zajedno sa našim najvećim bogatstvom, kristalno čistom izvorskom vodom, idealno je mjesto za odmor i povratak Vašim korjenima.

 

Prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu Jastrebarskom i 58 prigradskih naselja živi 15 866 stanovnika. U ovom životopisnom gradiću možete pronaći baš sve što će nahraniti Vaše srce i dušu, pitoreskne krajolike koji će Vas zagolicati svojom ljepotom, možete se osvježiti čistom izvorskom vodom, punim plućima udahnuti svježinu šuma, posjetiti ostatke prošlosti, dvorce i mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika te puno, puno vinograda diljem Plešivičke vinske ceste... a ponegdje možete naletiti i na jastreba koji pomno nadgleda svoj kraj.

Grad Jastrebarsko je odnedavno dobio vrlo laskavu titulu, kojom se „Jaskanci i Jaskanke“ posebno ponose, a to je „Europski grad budućnosti“, stoga zakoračite u budućnost s nama i postanite dio ove velike obitelji!

Najveći hrvatski pjesnik Antun Gustav Matoš napisao je o jastrebarskom kraju: "... divna dolina sa starodrevnim mlinom, šume, sela, crkve, dubrave, pa lanac modrih, bojom romantičnog zamagljenog plavog cvijeta zaprašenih planina... A oko vrata toga krasnog, šumovitog gorja s konturama počinulog, sretnog i idilskog života – đerdan od bisera prigorskih mjesta i vinorodnih starih sela... Ova magla je tamjan, a ove krasne šumske gore su oltari."

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 24°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!