Posjeti Jasku!

24. Jaskanski polumaraton - Memorijal Predrag Bošnjak

24. Jaskanski polumaraton - Memorijal Predrag Bošnjak

Bilo je to davne 1999. kada se u glavama lokalnih entuzijasta rodila ideja za organizacijom prvog jaskanskog polumaratona. Za grad bez atletskog kluba, neke atletske tradicije i nikakvog atletskog natjecanja bilo je u najmanju ruku čudno. Probijanje leda u organizaciji takvog natjecanja više je ličilo na prve ekspedicije koje su krenule put Divljeg zapada. Kaos na prijavama na dan utrke, ručno mjerenje, začuđeni pogledi prolaznika…

Više od dva desetljeća kasnije, Jaskanski je polumaraton sportska ikona, utrka koju ne preskaču vrhunski trkači koji će odmjeriti snage na iznimno zahtjevnoj stazi na 21 km, ali niti rekreativci spremni za obaranje osobnih rekorda na utrkama na 5 ili 10 kilometara.

24. po redu Jaskanski polumaraton, Memorijal nikad prežaljenog predsjednika Atletskog kluba Jastreb 99 Predraga Bošnjaka, u organizaciji Atletskog kluba Jastreb 99, održat će se u nedjelju, 21. svibnja s početkom u 9 sati na Strossmayerovom trgu.

Prijave su otvorene putem Stotinke:  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1882, a osim prestižnog naslova pobjednika Jaskanskog polumaratona, pobjednike očekuju i bogate sponzorske nagrade.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 17°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 85%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!