Posjeti Jasku!

Croatia Rally: Vozači upoznaju staze, sutra shakedown na Medvedgradu

Croatia Rally: Vozači upoznaju staze, sutra shakedown na Medvedgradu

Zagreb, 21. travnja 2021. – Sve je spremno za početak Croatia Rallyja. Najpoznatiji reli vozači današnjice stigli su u Hrvatsku te kreću skupljati bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC). Hrvatska je treća etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba. Na Croatia Rallyju najbolje posade svijeta očekuje ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima.

Ukupno je za Croatia Rally potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati 6 predstavnika - Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića.  Danas posade upoznaju staze na kojima će se voziti brzinski ispiti, a sutra se od 9 do 15 sati na Medvedgradu vozi shakedown – službeni slobodni trening natjecanja.

„Vozači i ekipe oduševljeni su Hrvatskom. Staze su zahtjevne i zanimljive, pred nama je pravi sportski spektakl. Prijenos natjecanja ide u 150 zemalja pa će sjajne slike iz Hrvatske iduća 4 dana obići cijeli svijet“, ističe Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Na Velesajmu izgrađen mali grad

Na Zagrebačkom velesajmu ekipe vozača smještene su u velikom servisnom parku, gdje je izgrađen pravi mali automobilistički grad. U njemu ekipe natjecatelja brinu o svim detaljima vezanim uz aute, a o visokim FIA Covid protkolima brine više od 30 sudaca i volontera. Strane su ekipe u 45 šlepera dovezle i montirale preko 1300 tona opreme i razvukle 4 kilometra kablova na 60,000 kvadrata, koliko iznosi veličina servisnog parka.

Svečano otvorenje sutra u 18 sati, prijenos na HRT-u počinje u 18.50

Svečano otvorenje Croatia Rallyja održat će se sutra u 18 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Program počinje u 18 sati, a izravan prijenos na HRT-u od 18:50. Svečanost otvorenja održat će se pod strogim epidemiološkim mjerama, a najavljen je dolazak niza državnih dužnosnika među kojima su izaslanik Predsjednika RH, Željko Jovanović, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukićević; ministar prostornog uređenja, graditeljstva i imovine, Darko Horvat, ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković.

Live prijenos u 150 zemalja svijeta

Croatia Rally je najveći sportski događaj u Hrvatskoj ove godine. Pod strogim epidemiološkim standardima u Zagreb  je stiglo 1.200 sudionika natjecanja - vozača i pratećeg osoblja, a događaj će online ili uživo pratiti oko 1.500 novinara i snimateljskih ekipa. U Hrvatsku je došlo više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

WRC iz Hrvatske će se prenositi live u više od 150 zemalja širom svijeta, a ovaj sportski spektakl dostupan je i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima: programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Live prijenos svih etapa moguće je gledati na: https://www.wrc.com/en/news/2021/wrcplus/live-stream-schedule-croatia-rally/. Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web stranici rally-croatia.com te na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku - Croatia Rally,  Instagramu - Croatia Rally, Twitteru - Croatia Rally i YouTube kanalu - Croatia Rally.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 8°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 93%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!