Posjeti Jasku!

Cvjetna Jaska i 50 godina Udruženja obrtnika Jastrebarsko

Cvjetna Jaska i 50 godina Udruženja obrtnika Jastrebarsko

Približava se 50. obljetnica Udruženja obrtnika Jastrebarsko koja će 20., 21. i 22. svibnja objediniti nekoliko događanja sadržajno zanimljivih za cijelu obitelj.

Ljubitelji starina moći će od petka, 20. svibnja razgledati predmete, strojeve, dokumente, fotografije i ostale izloške i eksponate koji svjedoče o dugoj i bogatoj tradiciji obrtništva na širem jaskanskom području. Izložba o tradicionalnom obrtništvu otvara se u 17:00 sati u podrumu Žitnice u perivoju dvorca Erdödy  i ostaje otvorena tjedan dana, do 27. svibnja. Nakon otvorenja izložbe, jaskanski će se obrtnici i njihovi mnogobrojni gosti u 19:00 sati okupiti u Sali Rubin na svečanoj sjednici na kojoj će biti dodijeljena priznanja i zahvalnice dugogodišnjim obrtnicima, suradnicima, partnerima i institucijama koji su podupirali i unaprijedili rad Udruženja proteklih desetljeća.

Obilježavanje pola stoljeća djelovanja Udruženja obrtnika Jastrebarsko, koje danas okuplja oko 630 obrtnika s područja Pisarovine, Klinča Sela, Krašića, Žumberka i Grada Jastrebarskog nastavlja se u subotu, 21. svibnja kada se u šatoru na platou ispred Žitnice u 10:00 sati otvara dvodnevni Obrtnički sajam. Na 30-ak štandova posjetitelji će moći razgledati i birati različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode domaćih i gostujućih obrtnika i poduzetnika.

Poseban ugođaj cjelokupnom događanju dati će izložbeno prodajni Sajam cvijeća „Cvjetna Jaska“, pa će jaskanski park idućeg vikenda dobiti novi vizualni ukras u obliku cvjetnih nota, instrumenata i drugih kreativnih instalacija na temu glazbe koja je ovogodišnji motiv jaskanskog sajma cvijeća.

Ljubiteljima glazbe bit će ponuđen i šarolik glazbeni program: od nastupa učenika Glazbene škole Jastrebarsko, Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, Gospodara tambura, glazbenog sastava The Kazetofon, pa do nastupa Baletnog studija Jastrebarsko i Svetojanskih mažoretkinja.

Za djecu je također osiguran zabavan i sadržajan program, a neće izostati ni ugostiteljska ponuda koja će obuhvatiti popularne gastronomske trendove ali i tradicionalne slastice poput štrudli,  kremšnita i jaskanskog sladoleda.

Značajan jubilej jaskanskih obrtnika, izložbu o tradicionalnom obrtništvu, Obrtnički sajam i Sajam cvijeća „Cvjetna Jaska“ organiziraju Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Centar za kulturu i Turistička zajednica, uz suorganizaciju Zagrebačke županije i Grada Jastrebarsko te sponzore Hrvatsku obrtničku komoru, Obrtničku komoru Zagreb, Udruženje trgovaca Zagreb i Zagrebačku banku.

 

 

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 16°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 85%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!