Posjeti Jasku!

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week) posvećen je održivom kretanju/mobilnosti, a ove će se godine u Jastrebarskom obilježiti 22. rujna 2019. godine.

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja za cilj ima potaknuti javnu svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšati kvalitetu života građana. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti “Krećite se s nama!” (“Walk with us!”) potiče na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Osim prilagodljivosti, hodanje, trčanje i biciklizam imaju i mnoge druge prednosti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti, pouzdanosti, ne proizvode štetne emisijske plinove te imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

U Jastrebarskom će tako u nedjelju, 22. rujna 2019. godine, točnije u perivoju dvorca Erdody biti organizirane utrke za sve generacije, kao i nordijsko hodanje. Utrka od 100 metara za one najmlađe do 6 godina, od 200 metara za uzrast od 1. do 4. razreda, a 1 200 metara za uzrast od 5. do 8. razreda. Za Srednjoškolce i odrasle biti će organizirana utraka od 4,8 kilometara, a kojoj će start i cilj biti u Perivoju. Svi oni koji više vole šetati moći će se priključiti jaskanskoj grupi nordijskih hodača. Za sve natjecatelje biti će osigurana okrjepa, a za one najbolje medalje.

Trčite i hodajte s nama! 

VIDIMO SE u Perivoju!!

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 11°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!