Posjeti Jasku!

Festival Pjenušaca & Jagoda je oduševio sve posjetitelje

Protekli vikend smo zajedno stvorili zanimljive priče, a ponijeli smo još više uspomena s Plešivice.

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Ovdje se vinogradi njeguju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.

Proteklog vikenda uoči svjetskog dana vina koji se obilježava 25. svibnja, u jaskanskom je kraju, točnije na Plešivici u dvorištima vinarija poznatih vinara, u više nego ugodnoj atmosferi održan Festival Pjenušaca & Jagoda.

Na lokacijama koje su nekoć pohodili Charlie Chaplin, Isidora Duncan i još mnoge druge slavne osobe, moglo se u društvu brojnih vinskih entuzijasta i zaljubljenika u ovo prekrasno vinogorje uživati u vrhunskim pjenušcima, jagodama, ali i drugim finim domaćim zalogajima.

Ovom prilikom zahvaljujemo se poznatim jaskanskim proizvođačima pjenušaca koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji; R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac&Bajda te Hotel Princess kao i proizvođačima jagoda ovih prostora.

Sudionici su svojim trudom omogućili da festival, kako ova nova i zanimljiva manifestacija i u doba koronakrize prođe u vrhunskom ozračju i još ljepšem eksterijeru dvorišta.

Oba dana festivala vinarije su posjetili brojni zaljubljenici u pjenušava vina iz hrvatske te uživali u sjajnoj atmosferi naše Plešivice.

Veselimo se ponovnom susretu na Plešivici i to vrlo brzo. 

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Ne propustite!

Ostala događanja

Vrijeme u Jaski

  • 17°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 87%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!