Posjeti Jasku!

Novinari iz cijelog svijeta posjetili Plešivicu

Novinari iz cijelog svijeta posjetili Plešivicu

U sklopu studijskog putovanja za novinare koje je sastavni dio ovogodišnjeg Vinart Grand Tastinga novinari iz cijelog svijeta posjetili su plešivičke vinare.

Obišli su tako vinariju i vinograde obitelji Tomac, uživali u domaćim specijalitetima Vinogradarske kuće Braje i posjet završili u vinariji obitelji Šoškić.

Predstavnici su autori specijaliziranih i najčitanijih svjetskih publikacija: Falstaff, Wine Enthusiast, Decanter, Canopy, Flaskevis, The Morning Claret, Ferment, WineSofa, The World of Fine Wine, Vino & Fino, Pecsi Boroszo i drugi.

Ulogu domaćina preuzeo je Saša Špiranec, novinar i kolumnist Jutarnjeg lista i Dobre hrane na temu vina. Autor je također nekoliko knjiga o vinu, sudac na međunarodnim natjecanjima poput Decantera, IWC-a, Concours Mondiala i drugih.

Plešivička vina već su imali prilike kušati na samom Vinart Grand Tastingu održanom u Laubi a kojim su ponovno „zavladali“ plešivički vinari predstavljajući se u velikom broju. Svoja su vina izložile vinarije Dobra berba, Šoškić, Griffin Ivančić, Jagunić, Korak, Kolarić Coletti, Kurtalj, Lagradi, Podrum Mladina, Damir Drago Režek, Šember u Tomac.

Nakon Plešivice studijsko se putovanje novinara nastavilo putovanjem u Istru, čime se Plešivica ponovno svrstala u sam vrh vinskih regija koje valja doživjeti.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 7°C
  • Vj. 2km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!