Posjeti Jasku!

Sportski spektakl u Jastrebarskom, početkom srpnja stižu arboristi penjači iz cijele Europe

Sportski spektakl u Jastrebarskom, početkom srpnja stižu arboristi penjači iz cijele Europe

Po prvi puta u Hrvatskoj, Jastrebarsko će biti domaćin prestižnog Europskog natjecanja arborista penjača koje će se održati od 5. do 7. srpnja.

Ovaj spektakularan sportski događaj organizira Hrvatska udruga za arborikulturu, a održat će se u predivnom perivoju dvorca Erdödykoji je kao spomenik parkovne arhitekture od strane stručnog žirija Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata 2022. godine proglašen najljepšim parkom u Hrvatskoj.

Natjecanje je uvršteno u kalendar događanja Međunarodne udruge za arborikulturu (ISA); European Tree Climbing Championship (itcc-isa.com), a ono se organizira kružno po državama Europe te se ove godine po prvi puta u povijesti organizira na području Republike Hrvatske zbog čega ga prepoznajemo kao događaj od iznimnog značaja i priliku za susret, razmjenu znanja i iskustava sa profesionalcima i entuzijastima u polju arborikulture i urbanog šumarstva“, ističu organizatori.

Na natjecanju će sudjelovati profesionalni arboristi iz cijele Europe, demonstrirajući svoje vještine penjanja i njege stabala kroz razne discipline poput radnog penjanja, brzinskog penjanja, zračnog spašavanja, bacanja užeta i uspona. Ovo natjecanje omogućit će arboristima da pokažu svoje sposobnosti izvođenja arborikulturnih radova na siguran i precizan način.

Ovo događanje nije samo natjecateljskog karaktera, već i ključni dio Strategije razvoja održivog turizma Hrvatske do 2030. godine. Promovira cjelogodišnji turizam, očuvanje okoliša, inovativne i konkurentne pristupe te otpornost turizma.

Europsko natjecanje penjača arborista predstavlja time jedinstvenu priliku za Jastrebarsko i Hrvatsku da se pozicioniraju kao destinacije visoke ekološke osviještenosti i atraktivnosti za posjetitelje. Uz 250 natjecatelja i više od 50 volontera, očekuje se značajan priljev posjetitelja, što će dodatno ojačati turističku ponudu i lokalnu ekonomiju.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj stranici ETCC natjecanja: https://www.itcc-isa.com/events/regional/etcc.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da podrže ovaj događaj i pridruže se proslavi arborikulturnih vještina u Jastrebarskom.

Nazad

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 24°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!