Posjeti Jasku!

Za iznajmljivače

Download zona

Download zona – preuzmite obrasce i dokumente

Download zona je mala online pomoć za iznajmljivače koji tu mogu besplatno preuzeti vrijedne dokumenate i potrebne obrazace.
Za sve iznajmljivače privatnog smještaja pripremili smo korisne dokumente koji će olakšati i unaprijediti vaše administrativno poslovanje. Svi dokumenti su većinom u docx.formatu, te ih je moguće preuzeti na vaše računalo, po potrebi urediti i prilagoditi.
Ukoliko nemate mogućnost ispisa dokumenta kod kuće, možete doći u ured Turističke zajednice po iste.

OBJAVA PRIVATNOG SMJEŠTAJA NA WWW.TZGJ.HR
Kako bi i Vaši kapaciteti bili vidljivi na službenim stranicama Turističke zajednice općine Jelsa, molimo Vas da ispunite obrazac, dostavite fotografije visoke rezolucije i ispunite suglasnost za korištenje za fotografija. Za restorane/barove/opg i sve druge koji žele biti objavljeni, dovoljno je samo ispuniti obrazac suglasnosti za fotografije i dostaviti opis.

SUGLASNOST ZA KORIŠTENJE FOTOGRAFIJA

UPITNIK ZA OGLAŠAVANJE SMJEŠTAJA NA WEB STRANICI TZG JASTREBARSKOG

Preuzeti obrazac možete isprintati i vrijedi jednako kao i bilo koji drugi, kupljen i preuzet na službenim stranicama.

OBJAŠNJENJA DOKUMENATA 

OBRAZAC TZ 2 – Obrazac za obračun prijave turističke članarine poreznoj upravi.

EVIDENCIJA PROMETA – Ovdje možete preuzeti obrazac evidencije o prometu. Preuzeti obrazac, vrijedi kao bilo koji drugi, kupljen ili preuzet sa službenih stranica.

EVIDENCIJA PRIGOVORA – Omogućiti gostu podnošenje pisanog prigovora u objektu i bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov primitak te omogućiti gostu podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte; u objektu vidljivo istaknuti obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora, u pisanom obliku odgovoriti na prigovor u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora te voditi i čuvati evidenciju prigovora gostiju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora.

OBRAZAC ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA

GDPR ZA IZNAJMLJIVAČE – Zaštita osobnih podataka – uzimanje podataka za obradu i unos u eVisitor je Vaša zakonska obveza te za to ne treba imati pisanu privolu, već će biti dovoljno gosta uputiti iz kojeg se razloga prikupljaju njegovi podaci. Napomena: uzimanje osobnih iskaznica turista i njihovo zadržavanje i/ili fotokopiranje NIJE PREPORUČLJIVO.

CJENIK – Ovdje možete preuzeti primjer službenog cjenika za iznajmljivače apartmana, soba i kuća za odmor. Cjenik je u docx. formatu te ga po potrebi možete prilagoditi.

KUĆNI RED – Ovdje možete preuzeti prevedeni kućni red na hrvatskom i engleskom jezik za iznajmljivače smještaja. Kućni red je u docx. formatu, A4 veličine papira, pogodan za printanje crno-bijelo ili u boji.

POTVRDA REZERVACIJE – Ogledni primjerak potvrde rezervacije koji možete prilagođavati, a izadje se gostu nakon uplate akontacije. Sastavljan je u docx. formatu.

PRIMJER KORESPODENCIJE – Primjer komunikacije s gostom kroz email korespodenciju.

EVAKUACIJSKI PLAN – Primjer u pdf formatu koji se mora nalaziti u svakoj jedinici. Vrlo lako se ga može napraviti u word dokumentu.

PRIMJER RAČUNA – Primjer računa za koji turističku pristojbu plaćaju paušalno.

UVJETI ZA KATEGORIZACIJU SMJEŠTAJA – Ovdje možete preuzeti uvjete za kategorizaciju objekata u domaćinstvu.

ZABRANA TOČENJA ALKOHOLA MLAĐIMA OD 18 GODINA – Iznajmljivaču je zabranjeno usluživanje, odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića, drugih pića i/ili napitaka koji sadržavaju alkohol u objektu osobama mlađim od 18 godina, uz obvezu na vidljivom mjestu u objektu istaknuti oznaku o zabrani njihovog usluživanja, odnosno konzumiranja osobama mlađim od 18 godina

BRIGA O GOSTU – Pdf priručnik za sve djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu, koji je izrađen u sklopu projekta British Councila Skills for Employability u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Standardizirana ploče za objekte koji se kategoriziraju


Standardizirane ploče za objekte koji se kategoriziraju mogu proizvoditi sve fizičke i pravne osobe – proizvođači (obrtnici, tvrtke), koji za tu proizvodnju pribave prethodnu suglasnost Ministarstva turizma:  


Standardiziranu ploču, temeljem rješenja o razvrstavanju i/ili kategorizaciji, ugostitelj naručuje izravno od proizvođača te snosi troškove izrade i dostave naručene ploče.
Proizvođaču je potrebno poslati:


Proizvođači koji imaju suglasnost Ministarstva:

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 10°C
  • Vj. 5km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!