Posjeti Jasku!

Jastrebarsko

Položaj i klima

Jastrebarsko je grad smješten 30-ak kilometara jugozapadno od Zagreba i 20-ak kilometara sjeveroistočno od Karlovca. Grad se nalazi u Zagrebačkoj županiji, a područje Jastrebarskog prostire se na 229 km². Ovaj kraj čine tri različite prirodne cjeline. Na sjeveru je vapnenačko-dolomitni masiv Žumberačke gore, na koji se naslanja plodno, vinorodno Prigorje, a prema jugoistoku, sve do rijeke Kupe prostire se Pokuplje, s ornitološkim rezervatom Crna Mlaka. Sa susjednim, samoborskim područjem jaskanski je kraj povezan cestama koje vode iz Jastrebarskog preko Plešivice te iz Kostanjevca preko Žumberka. Na jugoistoku se nadovezuje velikogoričko područje.

Grad je izvrsno prometno povezan jer leži uz autocestu Zagreb - Karlovac, zatim na regionalnoj cestovnoj prometnici te uz željezničku prugu, a prometnoj povezanosti pogoduje i blizina zračne i morske luke.

Klima je umjereno kontinentalna, odnosno umjereno topla kišna klima u kojoj je srednja temperatura najhladnijeg mjeseca u godini viša od - 3°C, a niža od 18°C. U području s ovim tipom klime rastu šume i ovo područje je posebno pogodno za poljodjelstvo i vinogradarstvo.

UDALJENOST OD VEĆIH GRADOVA

Fotogalerija

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 24°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!