Posjeti Jasku!

Što vidjeti

Plešivička vinska cesta

Ono po čemu je Jaska najpoznatija je Plešivička vinska cesta, otvorena još 2001. godine, a sastoji se od četrdesetak vinara s raznolikom turističkom ponudom koji će Vas ponosno provesti kroz svoje podrume. Tamo možete kušati osim autohtonih sorti kao što su portugizac, plavec žuti, slatki zelenac i šipelj i svjetski poznate sorte vina poput chardonnayja, rajnskog rizlinga, sauvignona, traminca te crnog, bijelog i sivog pinota. Plešivička vina osvajaju iz godine u godinu brojne nagrade diljem Hrvatske, ali i šire.

Turistička ponuda Plešivičke vinske ceste može se podijeliti na 3 vrste: svi vinari nude degustaciju vina u svojim podrumima, neki vinari osim degustacije, imaju i ugostiteljsku ponudu, odnosno nude autohtonu domaću hranu, posljednji osim degustacije i ugostiteljske ponude nude i smještaj u prekrasno uređenim smještajnim objektima, sa pogledom na plešivički „vinogradski“ amfiteatar koji svakoga ostavlja bez daha.

Plešivičku vinsku cestu ukrašava pitoma ljepota okoliša kroz koji prolazi, kulturne i povijesne znamenitosti, tradicija i ljubazni domaćini. Također, u prekrasnom plešivičkom krajoliku možete uživati i baveći se raznim sportskim sadržajima kao što su: biciklizam, letački sportovi, lov, ribolov, trčanje ili jednostavno šetati plešivičkim obroncima. Tradicionalno, plešivička vina osvajaju iz godine u godinu brojne nagrade diljem Hrvatske i šire te su tako kvalitetna vina postala sinonim za jaskanski kraj.

Provedite ugodan i bezbrižan vikend u tradicionalno uređenim objektima, počastite se kvalitetnim vinom i uživajte u pogledu na plešivičke obronke prošarane vinogradima. Ljubazni domaćini imaju u ponudi svoja domaća jela, a nakon što Vas bogato ugoste, nude Vam i odmor u jednom od 5 smještajnih objekata na Plešivičkoj vinskoj cesti.

Fotogalerija

Panoramska šetnja

Kamere uživo

Vrijeme u Jaski

  • 1°C
  • Vj. 1km/h
  • Vl. 100%
Prognoza za 6 dana

Pošaljite E-razglednicu iz Jastrebarskog

Instagram Facebook

Pratite nas i na društvenim mrežama!