JAGUNIĆ
Three
Stars
Brut
2017.

Chardonnay, rajnski rizling i stare plešivičke sorte s položaja Hrvojka »zvijezde« su koje su dale bazno vino za ovaj pjenušac.

Isprva miriše na brioš i koricu kruha, potom se osjete jabuka i citrusi među kojima je najviše limete, a na kraju i ananas.

Dobro prati različitu hranu, od bijele ribe bogatog okusa poput kovača i velike orade, do hladnih mesnih pečenja s puno povrća.

JAGUNIĆ
Blanc
de Blancs
Brut
Nature
2016.

Pjenušac od chardonnaya napravljen je klasičnom metodom bez reguliranja okusa i aroma ekspedicijskim likerom.

Miriše nježno po vinogradarskoj breskvi, potom i korici kruha tipičnoj za zrele pjenušce, a na kraju se osjeti i ananas.

Svjež je i ugodno slastan, dobar aperitiv i jako fina pratnja mariniranoj bijeloj morskoj ribi ili hladnoj paniranoj piletini s krumpir salatom.

JAGUNIĆ
La Bulle
Rosé
2018.

Ružičasti extra sec pjenušac proizveden je od crnog pinota i portugisca klasičnom metodom druge fermentacije u boci.

Privlačne je boje lososova mesa, mjehurići su sitni i trajni, a isprva fino miriše na borovnice i kupine, potom i na maline i jagode.

Nježna slatkoća daje mu više punoće nego slasti. Pristaje uz jagode, ali i savijaču od višanja bez šećera s finim sladoledom od vanilije.

Jagunić PG
Plešivica 25, Jastrebarsko
+385 98 1856 132 / dominik.jagunic1@gmail.com


Narudžbe i informacije